donderdag 15 augustus 2013

14 aug. 2013 Grandas de Salime - A Fonsagrada



Vanochtend ben ik in Grandas gebleven om te bloggen.  In de apotheek heb ik een tube voetcreme gekocht voor Ger. Hij wrijft zijn voeten trouw iedere dag in hij heeft echt poezelige "voetjes".

Daarna richting A Fonsagrada kachelen. Onderweg zie ik een restant wolken over de berg hangen als een deken. Het ziet wonderlijk uit.



Een bord verwijst naar een tumulus. Ik ga even kijken. Het is een bijzonder idee dat daar zo lang geleden al mensen leefden en dezelfde bergen zagen. Verder is het voordeel dat je op leuke binnen weggetjes komt.


De Tumulos del Canadeiro is een begraafplaats die gebruikt werd van het neolitisch tot het bronzen tijdperk.



                                            De uitzichten vanuit zijn geweldig.


 
 
Ger heeft vandaag een prachtige wandeling. Veel kapelletjes, uitzichten, bos, hekwerken van grote stenen, zoals we ze ook zagen in Frans Baskenland en dieppaars bloeiende Erica.
 
In de namiddag haalde hij Sandra en Caroline weer in. De laatste 6 kilometer hebben ze Sandra mentaal moeten slepen, want ze had last van een spier in haar been. Geen goede start in Galicie waar ze nu zijn aangekomen. Maar ze wilde absoluut niet opgeven.
 
Het laatste stuk kwam een jeep over de route om hulp te verlenen en eventueel mensen op te pikken.
 

 
 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om 18.30 uur kwam Ger na 30 km op onze woon stek aan. Niet echt moe. Hij vindt de Pyreneeen zwaarder dan de Asturische bergen. Het zijn wel steeds lange klimmen en lange afdalingen, maar de paden zijn goed. In de Pyreneeen was er bijna geen pad en er waren hoge opstappen in de route.
 
We kregen een 's avonds Nederlandse buurman die per fiets naar Santiago was geweest en nu via de grootste omweg naar huis fietste. We hebben maar op de koffie gevraagd. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten