vrijdag 19 mei 2023

!! 2023 15 t/m 19 mei Vertrek naar Italië en aankomst in San Gimignano

In mei 2019 schreef ik als afsluiting van de laatste blog: "Speriamo di verderti l'anno prossimo". Het mocht niet zo zijn. Een pandemie gooide roet in het eten. Covid-19 bereikte Nederland in maart 2020 en duurde tot het voorjaar 2022. Na een vakantie in Nederland in 2021 en een vakantie in de Elzas in 2022 durfden we het dit jaar aan om naar Italië te gaan. We bereikten in 2019 Toscane en Ger wil weer een stuk lopen van de Via Francigena . Het zal een beperkt aantal kilometers worden. Vier jaar later en inmiddels 76 jaar !! Dat gaat tellen! We willen vooral genieten van alles wat Toscane te bieden heeft. 

Maandag 15 mei mei vertrokken we. Het liep voorspoedig. Rustig op de weg en goed weer. Na Straatsburg begon het te regenen. Fijn, om de tent op te zetten!! Op de camping in Neuenburg am Rhein, vlakbij Basel ( klein uitstapje naar Duitsland ), was het net even droog. Goed moment om de tent op te zetten. We sliepen prima, al was er een klein malheurtje. Een van de luchtbedden liep leeg. Ger heeft zich opgeofferd. 

Dinsdag 16 mei begon het tegen de ochtend flink te regenen. We hebben de boel nat ingepakt. Rond Basel zag je door de regen. geen hand voor de ogen. De rit door de rest van Zwitserland verliep vrijwel droog.

Rond Milaan was het weer prijs met de neerslag. In Bologna hadden we de volgende camping gepland. Omdat een natte tent opzetten in de stromende regen ons geen optie leek, gokten we erop dat de camping ons een altenatief kon bieden. Helaas, alles bezet. 

Doorrijden dan maar. We dachten dat we misschien onderweg nog iets zouden vinden. Maar geen internet om iets op te zoeken, rondrijden met vouwwagen in plensregen niet te doen, dus op naar San Gimignano, ons einddoel.

 

 

 

 

De rit van Bologna naar Florence was vreselijk. Plensbuien, veel, heel veel vrachtwagens die ondanks de regen hard doorreden.

We reden door Emilia Romagna dat 's avonds zelfs op het nederlandse journaal kwam vanwege de overstromingen.

Op de camping Boschetto di Piemma waar we vanaf woensdag 17 mei geboekt hadden, konden ze ons een kleine bungalow aanbieden. Daar kon de regen ons niet deren en we hebben heerlijk geslapen.


 


De volgende ochtend, woensdag 17 mei was het droog.

Installeren maar......!!









Donderdag 18 mei wilden we een luierdag houden. 

Onbijt in de zon, dat wil je toch!





Met een roze accacia erbij.

 

 

 

 

 

 

Als we even een paar stappen omhooglopen zien we San Gimignano liggen.

 

 

 

 

 

 


 

's Middags wilde Ger een proefritje maken met de fiets naar het stadje. 






Te voet heeft hij de plaats al een beetje verkend.

Hij vond het zeer de moeite waard. En aan toeristen geen gebrek!


 











Ik heb de hele middag lezend doorgebracht. In alle rust. Helaas om 8 uur 's avonds begon het weer te regen.

En dat heeft het de hele nacht gedaan.

Vrijdag 19 mei werden we wakker met een plas water in de voortent. Gelukkig hebben we goede schoenen. Om het iets aangenamer te maken hebben we de kachel aangemaakt

Het blijft de hele dag regenen! 

In Emilia-Romagna zijn inmiddels al 14 doden te betreuren vanwege de overstromingen.



1 opmerking:

  1. Mooi dat je de blog weer nieuw leven hebt ingeblazen Marlies! Leuk om over jullie survivaltocht richting het zuiden te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen