dinsdag 23 mei 2023

Dinsdag 23 mei San Gimignano

Het zonnetje schijnt, dus de tafel naar buiten. Na het ontbijt wilden we brood gaan halen voor de lunch. Ik kreeg echter zin om een eerste indruk op te doen van San Gimiagnano. Dus we parkeerden de auto en liepen via een van de poorten het stadje binnen. 


Het was prachtig in het ochtendlicht.














Van de 72 woontorens die er in de middeleeuwen stonden, zijn er nog maar 14 over. Toch lijkt het of er niets verandert is sinds die tijd.









            Jerusalem kruis boven de ingang van de Chiesa San Bartolo uit 1173.












                Op zo'n plein blief je natuurlijk wel een latte met een bombolone.









De sfeer was zo aangenaam dat we dat brood maar vergaten en een gezellig ogend restaurantje binnenstapten. We kozen voor gebraden lamsvlees. Heerlijk met ui en rozemarijn bereid. Er werd ons op het hart gedrukt dat we de jus moeten opsoppen met het brood. We komen vast nog eens terug in Osteria delle Catene.







Rond half drie waren we terug op de camping. Plekje in de schaduw gezocht, thee gezet, krant gelezen en daarna naar de Decatlon gereden. Niet te geloven, maar het leek ons verstandig voordat onze dochter arriveert een nieuw luchtbed te hebben. Een van onze luchtbedden was tijdens de eerst reisnacht gesneuveld. 

1 opmerking: